Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakat kött i cambozolaost

(6 kommentarer)  
Inbakat kött i cambozolaost Inbakat kött i cambozolaost
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riktigt smarrigt inbakat kött och även väldigt enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att klä botten på en ugnsform med smördeg.
  2. Skär köttet i ganska små bitar och stek sedan detta i stekpanna kryddat med salt och peppar. När köttet är färdigstekt och har fått fin färg lägger du detta i formen.
  3. Smula sedan ner cambozolaosten i en kastrull och låt den smälta. Var noga med att röra med en visp under tiden så att det inte bränner fast. När osten har smält häller du i crème fraichen och låter detta koka upp. Sedan häller du detta över köttet i formen.
  4. Lägg sedan ett täcke med smördeg över och avsluta med att pensla en äggula över!
  5. In i ugnen på ca 200 grader tills det har fått fin färg!
  6. Jag brukar själv äta potatisgratäng och sallad till, det är väldigt gott! Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Amika 5 juli 2008

    Vilken god maträtt! Tack för receptet! Det här kommer att lagas fler gånger här hemma. :)

  • susannelotus 29 augusti 2008

    supergott! och enkelt!! 4- åringen mumsade i sig 2 portioner. tack,tack

  • ThomasP 10 februari 2009

    Riktig höjdare festmat på hög nivå tack för ditt fina recept// Mvh Thomas

  • Disen 22 mars 2009

    Supergott, festligt och enkelt. Kan inte bli annat än en femma. Tack för receptet. Kram Disen

  • nonmuj 30 mars 2012

    Första gången jag bakat in kött.Använde ryggbiff,smakade bra.Men,botten blev för blöt.Vad gjorde jag för fel?

  • LillKocken 23 april 2012

    svar till nonmuj: Vet inte vad du kan ha gjort för fel... de enda jag tänka mig är att den inte varit inne tillräckligt länge? det är svårt att säga men alla ugnar är ju så olika också. Jag ställer min form i mitten av ugnen på ett ugnsgaller, då kommer värmen till bra även underifrån. Hoppas det blir bättre nästa gång om du lagar det igen! /mvh malin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.