Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiangryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett mycket enkelt och gott recept, man kan också säga att det blir en annorlunda köttfärssås. Istället för tomat på burk använder man färska tomater och starka kryddor. Viktväktarvänligt: Jag tar 10 %-ig nötfärs, max 2 msk smör. Jag delar detta recept på 5 portioner och får då pointsvärdet 4 points/port.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök i lite fett i en panna. Höj värmen och bryn färsen under omrörning. Salta och krydda med peppar. Häll i buljongen och låt alltsammans sakta koka under lock ca 5 min.
  2. Skär tomaterna i skivor eller bitar. Blanda ner dem samt bönorna i grytan och låt alltsammans koka ytterligare ca 5 min. Strö rikligt med persilja över grytan.
  3. Servera med bandspagetti eller kokt ris och grönsallad.
  4. Min notis: Krydda med mer cayennepeppar, men smaka gärna av först innan ni tar i mer.
  5. Smaklig måltid!!!

Kommentarer (2)

  • Printessa 1 maj 2010

    Har precis ätit denna måltis och jag rekomenderar den. Mycket mycket god. Fast vi är inte så glada för gröna bönor så vi tog djupfrysta ärtor istället. Riktigt smarrigt :)

  • monicadanell 20 september 2010

    mycket god köttfärssås monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.