En riktig smakexplosion i munnen är denna goda vegetariska gryta!
Skräms inte av den långa ingredienslistan. Denna gryta går snabbt att göra.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och skär moroten i ca ½ cm stora tärningar. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Skär blomkålen i små buketter.
- Stek löken, vitlöken, chilin och morötterna i oljan i en gryta tills löken är mjuk. Rör ner kryddorna och stek ytterligare 2 minuter. Tillsätt linserna, potatisen, buljongen och kokosgrädden och låt sjuda ca 12 minuter. Vänd ner blomkålen och sjud ytterligare ca 3 minuter.
- Skala och skär mangon i ca 2 cm stora tärningar. Pressa limen. Tillsätt mango, limesaft och ärter i grytan och smaka av med salt.
- Servera grytan med kokt basmatiris, mezeyoghurt och naanbröd. Garnera eventuellt med mynta.
Publicerat den
8 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar