Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk blomkålsgryta med mango

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig smakexplosion i munnen är denna goda vegetariska gryta! Skräms inte av den långa ingredienslistan. Denna gryta går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och skär moroten i ca ½ cm stora tärningar. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Skär blomkålen i små buketter.
  2. Stek löken, vitlöken, chilin och morötterna i oljan i en gryta tills löken är mjuk. Rör ner kryddorna och stek ytterligare 2 minuter. Tillsätt linserna, potatisen, buljongen och kokosgrädden och låt sjuda ca 12 minuter. Vänd ner blomkålen och sjud ytterligare ca 3 minuter.
  3. Skala och skär mangon i ca 2 cm stora tärningar. Pressa limen. Tillsätt mango, limesaft och ärter i grytan och smaka av med salt.
  4. Servera grytan med kokt basmatiris, mezeyoghurt och naanbröd. Garnera eventuellt med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.