Smakrik och gott nötfärsgryta.
Instruktioner
- Tillsätt lök och färs. Låt det fräsa grynigt i 5 minuter.
- Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Späd med buljong
och låt grytan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
- Rör ner curry, spiskummin, kajennpeppar och kokosmjölk.
Låt grytan sjuda ytterligare i 5 minuter.
Tillsätt gurkmejan. Skala och skiva bananerna. Vänd ner dem i grytan
precis före serveringen.
- Servera med ris och en blandad sallad, te x gurka, ananas och grönsallad.
Publicerat den
30 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbar rätt, som även är relativt barnvänlig trots "exotisk" smak. Förutsatt att man lämnar bort kajennpeppar i tillredningsskedet och strör den över först på tallriken så tål även barn äta sin okryddade version. Tyvärr gillade min som (7 år) inte bananerna, men de gick ju lätt att fiska ur och därefter åt han med god aptit. Vi vuxna älskade maten och salladen som du föreslog passade jättebra till rätten. Ett stort TACK!