Med fisk kan man laga delikata currygrytor. Denna klassiska rätt är lätt och väldigt god tillsammans med ris och mango chutney.
Instruktioner
- Hetta upp woken på medelvärme. Lägg i kokosen och rosta den under omrörning tills den är gyllengul, ca 1 minut. Lägg kokosen åt sidan.
- Rosta kumminfrön och fänkålsfrön i woken under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt gurkmeja, koriander och ingefära och rosta under omrörning i ytterligare 1 minut. Blanda med kokosen.
- Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöken. Värm 1 tsk av jordnötsoljan i woken och lägg i lök och vitlök. Fräs upp löken tills den är mjuk, ca 5 minuter. Tillsätt lökblandningen till kryddorna och kokosen.
- Skär fiskfiléerna i 5 cm breda strimlor. Värm upp resten av oljan i woken. Sätt ner till svag värme och lägg i fisken. Bryn fisken i 3 minuter. Tillsätt kryddblandningen, chutneyn och vatten. Täck över med lock och låt sjuda i 10 minuter.
- Genväg: Ersätt kryddblandningen med 8 tsk mild currypasta. Blanda currypastan med kokosen.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar