Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk fiskcurry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med fisk kan man laga delikata currygrytor. Denna klassiska rätt är lätt och väldigt god tillsammans med ris och mango chutney.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp woken på medelvärme. Lägg i kokosen och rosta den under omrörning tills den är gyllengul, ca 1 minut. Lägg kokosen åt sidan.
  2. Rosta kumminfrön och fänkålsfrön i woken under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt gurkmeja, koriander och ingefära och rosta under omrörning i ytterligare 1 minut. Blanda med kokosen.
  3. Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöken. Värm 1 tsk av jordnötsoljan i woken och lägg i lök och vitlök. Fräs upp löken tills den är mjuk, ca 5 minuter. Tillsätt lökblandningen till kryddorna och kokosen.
  4. Skär fiskfiléerna i 5 cm breda strimlor. Värm upp resten av oljan i woken. Sätt ner till svag värme och lägg i fisken. Bryn fisken i 3 minuter. Tillsätt kryddblandningen, chutneyn och vatten. Täck över med lock och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Genväg: Ersätt kryddblandningen med 8 tsk mild currypasta. Blanda currypastan med kokosen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.