Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk fruktkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Denna fruktkaka är saftig och god men väldigt mäktig så en liten bit räcker länge. Kakan äts vanligen till jul men vem säger att man inte kan avnjuta den året runt?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen: Kärna ur och dela dadlar, ananas, papaya, mango och syltad ingefära i mindre bitar. Blanda bitarna med russinen. Tillsätt apelsinskal, whisky och pepparkakskryddor. Låt fruktfyllningen stå och dra i ett dygn.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ner valnötterna i fyllningen. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner vaniljsocker, salt och honung i skålen med den marinerade frukten.
  3. Vispa florsocker och smör vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Vänd därefter ner mjölblandningen. Rör försiktigt ner den marinerade fruktblandningen.
  4. Smöra och mjöla en form, ca 2 liter. Fördela smeten i formen. Grädda kakan ca 2 timmar. Ta kakan ur formen och häll 1 dl whisky över. Kakan kan ätas nygräddad och ljummen eller förvaras väl inpackad i kylen i flera veckor

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Sommarsemester 15 februari 2009

    Hej! Fick denna kaka på vår indiskaafton i lördags och den var mycket god. Påminde om en fruktkaka jag brukar göra till jul. Hälsningar/sommarsemester

  • vesat 22 maj 2011

    Provade receptet ett par veckor sedan. Kakan blev fantastisk!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.