Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk glass Kulfi

(1 kommentar)  
Skriv ut

Kulfi är en av de mest älskade indisk efterrätterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölken med sockret och kardemummorna i en tjockbottnad kastrull och låt koka på svag värme i 10 minuter. Rör om hela tiden och se till att mjölken inte fastnar på botten eller sidorna. Ta kastrullen av plattan.
  2. Ta ur kardemummorna och lägg i saffranstrådarna, låt svalna och rör i grädden. Häll över i formarna. tex en isbricka Låt blandningen frysa i 4-5 timmar.
  3. Doppa formen i hett vatten och vänd upp och ner på den, så lossnar kulfin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ericasund 4 april 2011

    hej hur mycket saffran är det i trådarna? för de saffran jag köper är i små påsar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.