Att samlas kring en väldoftande och smakrik gryta är väldigt mysigt en kall vinterdag. Testa att äta grytan på indiskt vis genom att skopa upp den med hjälp av det hembakade brödet.
Instruktioner
- Stöt de torra kryddorna i en mortel. Blanda gul lök, ingefära, vitlök, chili, kryddor och salt och mixa till en pasta. Stek grönsakerna och kryddpastan i olja i en järngryta några minuter så att blomkålen får lite färg. Tillsätt tomatpuré, russin, vatten och créme fraiche och sjud 5 minuter utan lock.
- Pannbröd:
Blanda smör, vetemjöl, salt, bakpulver och kokhett vatten i en matberedare. Kavla ut till 4 tunna bröd. Stek dem i en torr, het stekpanna ca 30 sekunder per sida.
- Strö koriander över grytan och servera med kokt basmatiris, yoghurt, mango chutney och hembakat pannbröd.
Publicerat den
7 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar