Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk grönsaksgryta med hembakat pannbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att samlas kring en väldoftande och smakrik gryta är väldigt mysigt en kall vinterdag. Testa att äta grytan på indiskt vis genom att skopa upp den med hjälp av det hembakade brödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt de torra kryddorna i en mortel. Blanda gul lök, ingefära, vitlök, chili, kryddor och salt och mixa till en pasta. Stek grönsakerna och kryddpastan i olja i en järngryta några minuter så att blomkålen får lite färg. Tillsätt tomatpuré, russin, vatten och créme fraiche och sjud 5 minuter utan lock.
  2. Pannbröd: Blanda smör, vetemjöl, salt, bakpulver och kokhett vatten i en matberedare. Kavla ut till 4 tunna bröd. Stek dem i en torr, het stekpanna ca 30 sekunder per sida.
  3. Strö koriander över grytan och servera med kokt basmatiris, yoghurt, mango chutney och hembakat pannbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.