Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk julgryta med saffransris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite starkare maträtt för dig som är trött på den klassiska julmaten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet. Skala och hacka löken. Koka upp vatten, salt och saffran, lägg ner riset att sjuda under lock ca 20 minuter.
  2. Brun kött och lök i omgångar i smör i en stekpanna. Salta. Lägg över det i en gryta.
  3. Tillsätt currypastan, vatten och fond. Lägg på locket och låt sjuda 10 minuter.
  4. Blanda mjölet med lite vatten och grädden, rör ner det i grytan. Låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  5. Servera med matlagningsyoghurt, saffransris blandat med kokta morotsslantar, rödkål, brysselkål och sallad. Strö jordnötter över grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.