Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kålcurry

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vitkål är riktigt billigt fortfarande, och den indiska kryddningen tar bort den lite skarpa smaken som en del inte gillar. Den här curryn är dessutom vitlöksfri. På gott och ont.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kålen så fint du har tålamod till. Värm oljan. Lägg i kummin och lagerblad och låt fräsa några sekunder.
  2. Tillsätt kål och ärter och fräs under omrörning en minut. Sätt till chilipeppar och gurkmeja. Blanda väl. Lägg på lock och låt koka tills kålen är mjuk, 5-8 minuter.
  3. Tillsätt den hackade chilifrukten, salt och socker. Blanda. Koka under lock 2-3 minuter till. Ta bort från värmen och blanda ner 1 tsk garam masala och eventuellt lite klippt färsk koriander. Klyfta äggen och blanda försiktigt ner i curryn. Öl är bäst till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Agnes.johannesson@gmail.com 29 mars 2013

    Jag undrar bara vad kålen "kokar" i? Med vänlig hälsning, Johagnes

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.