- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Det här receptet på Indisk Korma hittade jag i en tidning för ett tag sedan. Verkar kanske vara lite mycket ingredienser men den är absolut inte krånglig att göra och den blir super god!
Instruktioner
- Skär köttet i 3x3 cm stora bitar
Hacka löken och vitlöken. Dela chilin och skrapa ur kärnorna. Stöt kryddorna i en mortel. Blanda lök, chili, kyrddor och salt och mixa till en pasta.
Lägg pastan i en plastpåse tillsammans med köttet. Marinera i ca 1 timme.
Stek köttet i olja på medelvärme i ca 10 min i en gryta med låg kant. Tillsätt tomatpuré och lite yoghurt. Blanda väl och låt koka in. Tillsätt lite yoghurt i taget och låt det koka in, salta.
Häll på vatten och sjud grytan under lock i ca 30 min.
- Raitasåsen:
Riv gurkan och citronen. Krama ur gurkans vätska. Blanda vätskan med yoghurten, mynta och citronskal.
- Servera Korman med yoghurtsåsen, ris och grönsker.
- Smaklig måltid!
- Tips!
Man kan även använda färdig malda kryddor så gär det lite snabbare att göra pastan.
Publicerat den
9 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt gott, jag ökade på med mera chili så det blev mycket starkare. Köpte även naanbröd som jag penslade med olivolja och vitlök. Alla i familjen åt med god aptit Toppenpoäng
Jättegott