Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kyckling i tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en härligt mustig kycklingrätt med inspiration från det indiska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Blanda samman tandooripasta och matlagningsyoghurt och häll blandningen över kycklingen. Täck över med plastfolie och marinera ca 3 tim i kylen.
  2. Sätt ugnens grill på 250º. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp 1 msk olja i en teflonpanna och fräs löken tills den mjuknar. Krydda löken med chilipulver och spiskummin. Tillsätt vitlök, tomater, socker och salt. Koka upp och låt sjuda ca 5 min, rör om då och då. Ställ åt sidan.
  3. Smörj en ugnsfast form med 1 tsk olja. Lägg den marinerade kycklingen i formen, ställ in ugnen och grilla 10-15 min, tills kycklingen är färdig.
  4. Lägg undan några kvistar koriander till garnering och hacka resten av korianderbladen fint.
  5. Värm upp tomatsåsen och tillsätt hackad koriander. Skär den grillade kycklingen i bitar, lägg dem i såsen och värm några min. Garnera med korianderkvistar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.