Det här är en härligt mustig kycklingrätt med inspiration från det indiska köket.
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna i en skål.
Blanda samman tandooripasta och matlagningsyoghurt och häll blandningen över kycklingen. Täck över med plastfolie och marinera ca 3 tim i kylen.
- Sätt ugnens grill på 250º.
Skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp 1 msk olja i en teflonpanna och fräs löken tills den mjuknar. Krydda löken med chilipulver och spiskummin.
Tillsätt vitlök, tomater, socker och salt. Koka upp och låt sjuda ca 5 min, rör om då och då. Ställ åt sidan.
- Smörj en ugnsfast form med 1 tsk olja. Lägg den marinerade kycklingen i formen, ställ in ugnen och grilla 10-15 min, tills kycklingen är färdig.
- Lägg undan några kvistar koriander till garnering och hacka resten av korianderbladen fint.
- Värm upp tomatsåsen och tillsätt hackad koriander.
Skär den grillade kycklingen i bitar, lägg dem i såsen och värm några min.
Garnera med korianderkvistar och servera.
Publicerat den
20 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar