- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Mycket god och lite annorlunda kycklinggryta för alla som, likt mig, tycker om curry.
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna (eller möjligen en hel kyckling på ca 1 kg i 6-8 delar) i lagom stora grytbitar.
- Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan några min och strö sedan på curry.
- Lägg i kycklingbitarna, vänd dem i curryblandningen och låt dem få lite färg. Smula därefter över buljongtärningen och häll vatten vid sidan av. Låt allt koka upp och koka tills kycklingen känns någorlunda färdig (tar givetvis längre tid om du tillagar en hel kyckling än om du väljer att använda dig av filéer - jag har endast använt mig av filéer då jag gjort denna rätt).
- Kärna ur paprikan och skär dem i strimlor. Skala äpplena och skär dem i stora tärningar. Låt paprika, äpple och grädde puttra med i grytan i 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med ris och ev. mango chutney och skivad banan.
Publicerat den
23 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Gellie. Indisk kycklingcurry. Svårt att få tag i curry med ordentlig smak., men det gick till sist. Ahh, när svetten kommer i panna, som efter en välkryddad chili, då har man tillräckligt med curry. Currynamnam, he he. Lennart.