Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kycklingcurry med mandel och kokosmjölk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvligt doftande kycklinggryta med exotiska aromer av kokos och curry. Knaprigt rostad mandel ger en fin kontrast till köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i lök och fräs under omrörning cirka fem minuter tills löken är mjuk. Lägg i kyckling och vitlök och bryn cirka fem minuter. Vänd kycklingen då och då så att köttet blir väl brynt runt om.
  2. Rör ner currypasta och fräs under omrörning två minuter. Blanda ner kokosmjölk och mandelmjöl och hetta upp. Sänk värmen och låt sjuda sakta cirka 15 minuter under omrörning då och då. Tillsätt lite vatten om såsen blir för tjock.
  3. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna 30-60 sekunder tills de börjar dofta. Fördela kycklingcurryn på fyra tallrikar och strö över mandelspån och koriander. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.