Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Helt enkelt supergod och extra läcker med skålar med olika tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i kastrull, häll på kallt vatten så det täcker kycklingen. Låt vattnet koka upp. Ta bort det skum som blir. Lägg i löken delad i bitar, vitpepparkornen och buljongtärning och låt kycklingen koka i ca 40 min. Tag upp kycklingen och låt buljongen koka ihop en stund innan du förbereder såsen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Rensa äpplet och skär det i små tärningar. Låt alltsammans fräsa en stund i en gryta. Pudra över curryn och låt den fräsa med. Pudra över mjölet och rör om ordentligt. Tillsätt mango chutney eller gele och rör ner soyan. Späd med buljongen från kycklingkoket litet i taget under omrörning tills du får en lagom tjock sås. Rör ner grädden. Låt det puttra en liten stund. Sen blandar du i kycklingen delad i mindre bitar. Smaka av med ev mer curry. Serv med tillbehören i små skålar runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.