- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Helt enkelt supergod och extra läcker med skålar med olika tillbehör.
Instruktioner
- Lägg kycklingen i kastrull, häll på kallt vatten så det täcker kycklingen. Låt vattnet koka upp. Ta bort det skum som blir. Lägg i löken delad i bitar, vitpepparkornen och buljongtärning och låt kycklingen koka i ca 40 min. Tag upp kycklingen och låt buljongen koka ihop en stund innan du förbereder såsen.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Rensa äpplet och skär det i små tärningar. Låt alltsammans fräsa en stund i en gryta. Pudra över curryn och låt den fräsa med. Pudra över mjölet och rör om ordentligt. Tillsätt mango chutney eller gele och rör ner soyan. Späd med buljongen från kycklingkoket litet i taget under omrörning tills du får en lagom tjock sås. Rör ner grädden. Låt det puttra en liten stund. Sen blandar du i kycklingen delad i mindre bitar. Smaka av med ev mer curry. Serv med tillbehören i små skålar runt om.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar