Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk lammgryta med curry

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Recept på indisk currygryta med lammkött, andra grytbitar av nöt eller vilt går också bra förstås. God med basmatiris, gurka och tomat i yoghurt (salta och peppra yoghurten) samt naanbröd. Kokt blomkål är också gott till. Grytan ska koka länge och då reder löken grytan och grytan "skär" sig liksom, detta stadium kallas "remphaa state" när fettet liksom flyter upp till ytan efter cirka 2,5 timmars kokning. Här reder också linserna grytan. Lammgrytan blir ännu godare dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

Skala lökarna och dela dem på hälften. Mixa dem i matberedare till en lökröra med vitlök och chilifrukten. Skär bort fett och senor från lammsteken och skär i grytbitar. Fräs lökblandning, smör, matolja, lammkött samt curryblandning i en stor kastrull. Tillsätt 1 liter vatten efter några minuter. Koka 2 timmar på låg värme. Tillsätt linser, yoghurt och smaka av med salt, socker och lite kanel samt ev. mer currypasta. Koka en halvtimme till. Smaka på köttet så att det är mört. Servera med ris, naanbröd och gurka samt tomat i naturell yoghurt smaksatt med mynta, salt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.