Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk linspanna

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om man vill övertyga någon om att vegetariskt inte alls behöver vara tråkigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linserna enligt anvisningarna tills de är mjuka. Under tiden smälter du smöret i en traktörpanna. Fräs kryddorna några sekunder ensamma, tillsätt sedan den hackade löken och vitlöken. Fräs några minuter och tillsätt selleri och kokos. Häll över pressad citron och cayenne eller chili (själv brukar jag ta 2-3 tsk chiliflakes).
  2. Sänk värmen, tillsätt vattnet och låt koka 10-15 minuter. Det ska inte bränna fast. Skala och tärna äpplena ganska smått. Tillsätt och koka 8-10 minuter till.
  3. Häll av eventuellt kvarvarande vatten från linserna och rör ner dem med resten. Låt stå på låg värme en stund så smakerna blandas.
  4. Servera med en Raita (t ex min svenska) och en Chutney (t ex Apelsin- och dadel-chutneyn).

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lindzay76 8 mars 2012

    Ska det vara riven kokos eller kokosmjölk?

  • rede86 13 mars 2012

    Har samma fråga som ovanstående?

  • kroback 10 maj 2012

    Enbart kokos blev för torrt, så jag tillsatte 1 burk kokosmjölk också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.