Kryddig coh söt dessert med smak av kardemumma och saffran. Alltid kul med lite annorlunda desserter!
Instruktioner
- Skala och grovriv morötterna. Koka upp morötterna i mjölken med kardemummakärnor, socker, 1 msk av nöthacket och saffran i en vid kastrull utan lock. Låt småkoka tills all mjölk kokat in ca 45 minuter. Rör då och då.
- Hetta upp 4 msk smör i en stor stekpanna, helst teflon och stek morotsröran 15-20 minuter under omrörning tills den blivit lite fast i konsistensen.
- Häll på ½ msk av nöthacket och stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Lägg upp på ett fat och garnera med resten av nöthacket.
- Servera varm eller ljummen med en klick yoghurt, vaniljglass eller vispad grädde.
Publicerat den
19 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar