Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk morotskonfekt

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kakan härstammar från Indien och kallas gajar halva. Den tillagas utan ugn och det är viktigt att massan får koka tillräckligt länge, annars blir kakan svår att skära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna och riv dem fint. Koka mjölken och morötterna under omrörning på medelstark värme tills blandningen tjocknar, ca 30 minuter.
  2. Tillsätt sockret och koka ytterligare 15 minuter. Rör ner smöret i morotsblandningen. Låt blandningen sjuda 10 minuter.
  3. Lägg 1 msk av vardera pistaschmandlar och kokosflingor åt sidan. Rör sedan ner resterande pistaschmandlar och kokosflingor samt mandlar, hasselnötter, russin och kardemumma i smeten. Låt blandningen sjuda ca 5 minuter.
  4. Bred ut morotssmeten i en bakpappersklädd form, ca 20x20 cm. Morotslagret ska vara 2 cm tjockt.
  5. Strö över de pistaschmandlar och kokosflingor du tidigare lagt åt sidan. Låt massan stå kallt två timmar.
  6. Skär morotskakan i fyrkantiga bitar och servera gärna med en kopp te.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.