Kakan härstammar från Indien och kallas gajar halva. Den tillagas utan ugn och det är viktigt att massan får koka tillräckligt länge, annars blir kakan svår att skära.
Instruktioner
- Skala morötterna och riv dem fint. Koka mjölken och morötterna under omrörning på medelstark värme tills blandningen tjocknar, ca 30 minuter.
- Tillsätt sockret och koka ytterligare 15 minuter. Rör ner smöret i morotsblandningen. Låt blandningen sjuda 10 minuter.
- Lägg 1 msk av vardera pistaschmandlar och kokosflingor åt sidan. Rör sedan ner resterande pistaschmandlar och kokosflingor samt mandlar, hasselnötter, russin och kardemumma i smeten. Låt blandningen sjuda ca 5 minuter.
- Bred ut morotssmeten i en bakpappersklädd form, ca 20x20 cm. Morotslagret ska vara 2 cm tjockt.
- Strö över de pistaschmandlar och kokosflingor du tidigare lagt åt sidan. Låt massan stå kallt två timmar.
- Skär morotskakan i fyrkantiga bitar och servera gärna med en kopp te.
Publicerat den
22 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar