Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk morotspudding

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Indisk morotspudding, också känd som gajar halva. För att tillreda en äkta indisk gajar halva behövs ghee, men den här versionen är gjord på vanligt smör och smakar lika gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv morötterna. Koka dem med kaffegrädden tills det sjuder.
  2. Sjud utan lock och rör om ofta tills grädden har absorberats (ca 45 min).
  3. Koka på låg värme, blanda i sockret, smöret och kardemumman. Rör om tills sockret löst upp sig. Koka tills morotspuddingen fått efterlängtad konsistens (15 min).
  4. Garnera med nötter, eventuellt även kardemumma. Serveras varm eller kall.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gothvix 25 september 2011

    Väldigt intressant smak, men konsistensen var litet... Det är nog för att jag kokade den för länge :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.