Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk risrätt med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En currykryddad gratäng med ris och räkor, som har indiska anor, föreslår vi som en delikat liten vickningsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnenpå 250 gr. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i riset. Låt det koka under lock på svag värme, ca 20 min.
  2. Hårdkoka äggen 8-10 min. Spola dem kalla. Skala dem och skär dem i klyftor.
  3. Låt räkorna rinna av. Ansa champinjonerna och hacka dem fint. Smält matfettet till stuvningen i en tjorkbottnad kastrull tillsammans med curryn. Fräs löken däri några minuter och tillsätt äppelhacket. Pudra mjöl över och häll i mjölk och grädde under omrörning.
  4. Smaka av med kryddor. Blanda ner champinjonerna.
  5. Smörj en ugnsäker form med matfett och lägg det kokta riset som en bädd över botten. Lägg äggklyftor och räkor över riset. Häll stuvningen över och strö på osten.
  6. Gratinera i 250 gr ugnsvärme ca 5 min eller tills ytan fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.