- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Frasgoda vegetariska blomkålsbollar som påminner om falafel i utseende och konsistens, men med en helt egen ljuvlig smak. Ajwainfrön är en krydda som påminner om timjan i doften och libbsticka i smaken. Perfekt även som plockmat på buffén!
Instruktioner
- Skär bort blasten från blomkålen. Riv resten grovt på ett rivjärn. Krama ut eventuell vätska.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt blomkålsriv, ingefära och ägg. Krydda med salt. Blanda väl. Forma till ca 20 bollar (för 4 portioner).
- Värm rikligt med rapsolja i en tjockbottnad kastrull till ca 160°C.
- Fritera bollarna i omgångar tills de är gyllenbruna runt om, 3–5 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera gärna blomkålsbollarna med Kryddig tomatsås.
- * Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. OBS: Innehåller ägg.
- Tips!
- Frityroljan kan användas igen. Sila av, häll på flaska och ställ i kylen. Använd exempelvis till vårrullar, friterad fisk eller hemgjorda pommes frites.
Publicerat den
5 oktober 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Funkar dessa bollar att steka eller stoppa in i ugnen istället för att fritera?
Testade med varmluftsfritös. Doppade bollarna i lite rapsolja före och körde dem i 10 minuter. Görgoa! En ny favorit.