Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska blomkålsbollar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Frasgoda vegetariska blomkålsbollar som påminner om falafel i utseende och konsistens, men med en helt egen ljuvlig smak. Ajwainfrön är en krydda som påminner om timjan i doften och libbsticka i smaken. Perfekt även som plockmat på buffén!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort blasten från blomkålen. Riv resten grovt på ett rivjärn. Krama ut eventuell vätska.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt blomkålsriv, ingefära och ägg. Krydda med salt. Blanda väl. Forma till ca 20 bollar (för 4 portioner).
  3. Värm rikligt med rapsolja i en tjockbottnad kastrull till ca 160°C.
  4. Fritera bollarna i omgångar tills de är gyllenbruna runt om, 3–5 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera gärna blomkålsbollarna med Kryddig tomatsås.
  6. * Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. OBS: Innehåller ägg.
  7. Tips!
  8. Frityroljan kan användas igen. Sila av, häll på flaska och ställ i kylen. Använd exempelvis till vårrullar, friterad fisk eller hemgjorda pommes frites.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Fin 2 december 2015

    Funkar dessa bollar att steka eller stoppa in i ugnen istället för att fritera?

  • Katarina Ekman 1 april 2019

    Testade med varmluftsfritös. Doppade bollarna i lite rapsolja före och körde dem i 10 minuter. Görgoa! En ny favorit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.