Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska kalkonspett med curryyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Gott till en fredag kväll.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka myntablad och blanda dem med yoghurt, limesaft, curry, salt och peppar. Skölj och torka av kalkonfilèerna och skär dem i stora tärningar. Lägg köttet och hälften av curryyoghurten i en fryspåse och låt det marineras i minst 2 timmar. Låt resten av curryyoghurten stå kallt. Lägg 4 långa träspett i vatten i ca 30 minuter. Skala vitlöken. Skär bananerna, med skalet på, i ca 2 cm tjoka skivor. Trä på vitlöksklyftorna, bananskivorna och kalkontärningarna på spetten. Grilla dem i ett aluminiumtråg eller direkt på grillen i ca 15 minuter och vänd dem flera gånger. Servera spetten med den resterande curryyoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.