Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska köttbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Använd färs av finputsat lammkött för att hålla fetthalten nere. Denna läckra curryrätt kan avnjutas både till vardags och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda lammfärsen med lök, curry, vitlök och potatismjöl till en smidig smet. Dela färsen i 16 lika stora delar och forma dem till köttbullar.
  2. Koka upp en gryta till hälften fylld med lättsaltat vatten. Lägg ner köttbullarna med hjälp av en hålslev i vattnet. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
  3. Såsen: Hetta upp oljan i en stor gryta. Fräs vitlök, lök och curry i ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater och 4 msk vatten.
  4. Ta försiktigt upp köttbullarna och blanda ner dem i såsen. Garnera med grovhackad koriander eller bladpersilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dolores 3 april 2008

    Lättlagat, smalt och mycket gott ! Tog mig bara friheten att byta curryn mor Garam Masala i köttbullarna. Gott med pasta till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.