Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska köttbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här receptet har jag förenklat lite själv (tex genom att använda tomater på burk). Kofta kebab heter rätten i Indien. Gott! Servera gärna med naan (indiska bröd med yoghurt) och raita (indisk grönsakssås med yoghurt)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg allt till köttbullarna i en skål och blanda ordentligt. Forma 12 köttbullar.
  2. Klipp tomaterna i burken.
  3. Krossa nötterna i en mortel.
  4. Värm oljan i en vid stekpanna. Fräs spiskummin, gurkmeja, paprikapulver och nötterna ca 30 sek. Tillsätt tomater, sambal och ingefära. Låt puttra 20 minuter.
  5. Lägg därefter i köttbullarna och låt dem koka i såsen ca 15-20 minuter. Tillsätt lite vatten om det behövs.
  6. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pettj 22 oktober 2009

    Detta låter gott! måste göra! ...men det var väldans vad du har varit medlem länge!!! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.