Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska köttbullar - koftas - med gurka

 
Skriv ut

Mammas goda doftande köttbullar med inspiration av Indien...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med gurkan och skiva den tunt med en osthyvel.
  2. Strö över salt och låt stå ca 1 timme.
  3. Krama vätskan ur gurkan. Blanda gräddfil, gurka och kryddor. Smaka av med salt. Lägg upp i en skål och strö chili över. Låt stå kallt till servering.
  4. Blanda färsen med övriga ingredienser och forma till köttbullar. Bryn dem i smör i en stekpanna. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka 3-5 minuter.
  5. Servera dem med gurkan och t ex råstekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.