Dessa kycklingbiffar med indiska kryddor serveras tillsammans med färsk tomatsalsa och smakar ljuvligt.
Instruktioner
- Bena ur kycklingen och släng skinnet. Tärna köttet och lägg det i en skål. Tillsätt potatis, curry, spiskummin och spenat och blanda väl med händerna till en jämn smet. Blanda ner ärterna.
- Dela upp kycklingröran i 8 portioner, ca 2 msk/portion. Skölj händerna under kallt vatten och forma 8 biffar med blöta händer. Lägg biffarna på ett fat och platta till dem. Täck över med plastfolie och kyl cirka en timma.
- Blanda tomater, lök, gurka, koriander och vinäger i en skål. Blanda väl och ställ åt sidan fram till användning.
- Vänd kycklingbiffarna i mjöl. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
- Stek kycklingbiffarna ½ minut, vänd och stek 3-4 minuter. Vänd och stek ytterligare 3 minuter tills biffarna är gyllene och genomstekta. Ta upp ur stekpannan och låt biffarna rinna av på hushållspapper. Servera med tomatsalsa.
Publicerat den
27 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar