Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska kycklingbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa kycklingbiffar med indiska kryddor serveras tillsammans med färsk tomatsalsa och smakar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur kycklingen och släng skinnet. Tärna köttet och lägg det i en skål. Tillsätt potatis, curry, spiskummin och spenat och blanda väl med händerna till en jämn smet. Blanda ner ärterna.
  2. Dela upp kycklingröran i 8 portioner, ca 2 msk/portion. Skölj händerna under kallt vatten och forma 8 biffar med blöta händer. Lägg biffarna på ett fat och platta till dem. Täck över med plastfolie och kyl cirka en timma.
  3. Blanda tomater, lök, gurka, koriander och vinäger i en skål. Blanda väl och ställ åt sidan fram till användning.
  4. Vänd kycklingbiffarna i mjöl. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
  5. Stek kycklingbiffarna ½ minut, vänd och stek 3-4 minuter. Vänd och stek ytterligare 3 minuter tills biffarna är gyllene och genomstekta. Ta upp ur stekpannan och låt biffarna rinna av på hushållspapper. Servera med tomatsalsa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.