Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska smördegspiroger

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ta dig gärna tid att göra de här fantastiska pirogerna och låt indiska dofter sprida sig i köket. Pirogerna är mycket goda och passar vid de flesta tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färs, chili, vitlök, ingefära, salt, spiskummin, gurkmeja, chilipulver och peppar ordentligt i en bunke. Ställ åt sidan.
  2. Blanda maizena med vatten i en liten skål och ställ även den åt sidan.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek lökhacket 2-3 minuter tills den blivit lätt gyllene. Blanda ner färsblandningen och stek ett par minuter.
  4. Rör ner tomatbitarna i färsblandningen och låt dem puttra med. Rör ner vinäger, socker och vatten och låt småputtra cirka 5 minuter.
  5. Rör runt i maizenablandningen och rör ner den i färsröran, låt puttra tills den tjocknar lite. Låt färsröran svalna.
  6. Mjöla ett bakbord lätt och kavla ut smördegsplattorna, ca 8x15 cm. Dela varje platta i två lika stora kvadratiska delar.
  7. Klicka ut färsröran i ena hörnet av plattan. Fukta kanterna med vatten och vik ihop. Fäst ihop kanterna med hjälp av en gaffel. Pensla pirogerna med äggulan. Strö över sesamfrön. Grädda pirogerna 10 minuter eller tills de ser gyllene och frasiga ut.
  8. Servera pirogerna varma tillsammans med en grönsallad och yoghurt smaksatt med en nypa spiskummin. Garnera gärna med färsk koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.