Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiskt pilaffris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Snyggt och galet gott ris á la Indien som passar utmärkt ihop med Indisk kebab och en sås blandad på naturell yoghurt och chutney av nåt slag du gillar. Den indiska kebaben finns redan ett recept på sidan, av annan användare. I det receptet är ett tips att skippa den gröna chilin om man inte är ett stort fan av stark mat, då detta ris är rätt kryddigt i sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skölja riset ordentligt och låt det ligga i blöt i ca 20 minuter. Häll sedan av vattnet.
  2. Värm oljan tills det sisslar när du lägger ner ett senapsfrö. Lägg då ner löken och bryn den, varpå du häller ner resten av kryddorna. Fräs lite grann och blanda därefter ner riset, saltet och vattnet. På med ett lock, sänk värmen och låt stå i ca 10 minuter.
  3. Rör runt lite i riset, låt stå 5 minuter till. Sen tar du riset av plattan och låter stå under lock i ytterligare fem minuter, för att sedan fluffa upp det lite och servera till diverse indiskt!
  4. (Jag skulle tro att det här är ett bra basrecept att bygga på med t.ex. ärtor, majs, paprika och kycklingbitar som får koka med!)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.