Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesisk currykyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna rätt smakar precis som den var lagad på den indonesiska restaurangen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort skinnet på kycklingen. Rensa kycklingen och strimla kycklingköttet.
  2. Skala och hacka de gula lökarna och vitlöken. Värm upp vattnet i en stor teflonstekpanna och tillsätt löken, vitlöken, kardemumma, spiskummin, chilipulver, curry och gurkmeja. Sjud i 5 minuter på medelvärme under omrörning.
  3. Halvera tomaterna och tillsätt dem till lökblandningen. Rör ner jordnötssmöret. Sjud i ca 5 minuter tills tomaterna börjat mjukna.
  4. Blanda ner kycklingköttet och youghurten. Värm tills allt är genomvarmt, ca 2 minuter.
  5. Servera med kokt ris, citronklyftor, bambuskott och grön paprika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.