Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesisk filégryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fläskfilégryta med glasnudlar, gröna linser, morötter, purjo och smaksatt med bl.a. curry, färsk riven ingefära och kajennpeppar. Bröd hör till. Ät och njuut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg glasnudlar i kallt vatten så att de mjuknar, eller koka enl förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka en gul lök. Smält smör i en gryta. Fräs lök, gröna linser, curry, spiskummin och gurkmeja i några minuter utan att det tar färg.
  3. Strimla fläskfilén. Låt det fräsa med i grytan några minuter. Tillsätt hönsbuljongen. Låt grytan koka i ca 20 minuter.
  4. Skala morötter och strimla dem fint. Skölj och strimla en liten purjolök. Lägg ner i grytan när 10 minuter återstår av kokstiden. Krydda med färsk riven ingefära, salt och kajennpeppar. Lägg i glasnudlarna. Hetta upp. Bröd hör till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.