Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesisk fläskfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rätten kan göras mer eller mindre ”het” beroende på hur mycket chili man smaksätter med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär den putsade filén i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite av fettet, ca 3 minuter på var sida. Salta och peppra.
  2. Skala och skiva purjolöken i sneda skivor och skiva vitlöken. Strimla den urkärnade pepparfrukten.
  3. Fräs grönsakerna i resten av fettet i en traktörpanna eller wok några minuter. Tillsätt ingefära och smulad buljongtärning.
  4. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaka eventuellt av med lite salt. Servera med nudlar eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ceciliaw 29 december 2010

    Hade 2 kids på middag och trodde dom skulle rata den här rätten (min grabb är minst sagt kräsen), men det var knappt jag fick ngn mat själv så mycket åt dom! Riktigt god thaigryta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.