Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

En riktigt god kycklinggryta som är lite drag i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär kycklingen och paprikan i bitar och lägg i en ugnsäker form. Jag brukar använda en i teflon.
  3. Vispa grädden till löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek & chutney. Häll över i formen.
  4. Gratinera i ca 20 min, tills rätten har fått fin färg. Servera med kokt ris.
  5. Jag använder alltid kycklingfiléer och antingen steker eller grillar dom. Brukar även använda 5dl grädde istället för 3, blir mera sås då.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • ann_hann 19 augusti 2009

    Jättegott! Kommer absolut att laga det här fler gånger.

  • anluk 11 september 2009

    Helt ok. Lätt att göra och snabbt gick det men kanske inget som sa wow!

  • tjockajag 12 maj 2010

    Denna rätt är en favorit. Och tar man mellangrädde (den gula) ist så blir detta ett VV-recept.

  • misslindis 26 juni 2010

    Så mumsigt det blev fast vi stekte kycklingfiléer och sedan in i ugnen med det...mmmmm!

  • spaceylisie 29 september 2010

    En av de i särklass godaste kycklingrätter som finns! Dock brukar jag ta kycklingfiléer, skiva dem och försteka dem med grillkrydda och svartpeppar. Sedan tar jag matlagningsgrädde istf grädde och gör såsen på den. En klar hit här hemma!!

  • doftliljan 29 september 2011

    Jag strimlade också fileér och stekte. Jag skippade ugnen och serverade rätten som en pastasås. Ungarna älskade den.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.