Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesisk kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det indonesiska köket har en mängd härliga rätter Här är en kycklinggryta inspirerad av landets kryddiga kök.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj grönsakerna och skär dom i bitar.Skär kycklingköttet i bitar.Hetta upp en stekgryta och bryn grönsakerna några minuter i olja.Ta upp och lägg i kycklingen i stället.Fortsätt bryningen några minuter.Tillsätt sambal oelek,riven ingefära,soja,kycklingfond,vatten och vinäger.Låt koka upp och sjuda 15 minuter under lock. Tillsätt grönsakerna.Koka upp och red med majsstärkelse.Sjud grytan ytterligare 5 minuter,nu utan lock. Smaka av med salt och peppar(om det behövs) och servera med ris och groddar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.