Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesisk pastagratäng med kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En smak av Indonesien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Koka upp 3-4 liter vatten med lite salt. Smörj en stor gratängform eller ugnspanna.
  2. Rensa kycklingen och skär den tärningsstora bitar. Rensa paprikorna och strimla dem. Lös buljongtärningen i 4 dl varmt vatten.
  3. Bryn 2-3 msk smör i en kastrull tillsammans med 1 msk curry och 1 msk paprikapulver.
  4. Tillsätt vetemjölet och låt bryna ett ögonblick. Späd med buljong och grädde tills du fått en blank, ganska tjock stuvning. Ta kastrullen av plattan.
  5. Lägg i pastan i det nu kokande vattnet och rör om. Den ska bara koka i fyra-fem minuter (om torrpasta används)
  6. Under tiden gör du färdig stuvningen. Lägg i paprikastrimlorna, pressa i lite vitlök och slå i en skvätt vitt vin och lite soja. Låt stuvningen puttra under omrörning någon minut. Lägg i kycklingen och smaka av med salt och peppar och sweet chilisås. Ta kastrullen av plattan.
  7. Ta nu upp pastan och låt den rinna av. Den skall inte sköljas! Lägg pastan i botten på den smorda formen/pannan. Stänk lite sojasås över, och gärna någon nypa salt och svartpeppar.
  8. Häll på stuvningen och bred ut den. Strö över räkorna (de kan uteslutas om så önskas). Toppa med den rivna osten. Gratinera i ca 20 min
  9. Avnjutes med grönsallad, och gärna med ett kraftigt rödvin eller kalla öl till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bumbis 12 april 2011

    Gott med lite sting i trots att jag glömde sweet chilin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.