Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesisk pyttipanna

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En rätt som räcker till många eller att frysas in. Godast dagen efter. Lite tidskrävande men värt besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinera bogläsket i soja och vitlök några timmar eller över natten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smörj en långpanna med smör eller olja. Strimla vitkålen fint, lägg i långpannan och sätt in i ugnen. Rör om då och då så att den inte bränns.
  4. Skär purjon i slantar samt bogfläsket utan svål i 1 cm breda strimlor. Stek purjon och bogfläsket var för sig.
  5. Koka riset.
  6. När vitkålen verkar färdig ta ut långpannan och blanda i ris, purjo och det stekta fläsket. Blanda väl. Tillsätt ananasbitarna och strimlad pimientos (syltad paprika går lika bra).
  7. Halvtina torskpaketet och skär i kuber ca 1 cm, panera dem i vetemjöl (skakas i en plastpåse med mjöl). Stek dem gyllenbruna. Lägg även fisken i långpannan och vänd försiktigt. Nu är långpannan rågad. Rör till sist i kryddblandningen.
  8. Återuppvärm i ugnen 150 grader eller portioner i mikron.
  9. Tillbehör: Mango chutney Tabasco

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.