- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En rätt som räcker till många eller att frysas in. Godast dagen efter.
Lite tidskrävande men värt besväret.
Instruktioner
- Marinera bogläsket i soja och vitlök några timmar eller över natten.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en långpanna med smör eller olja. Strimla vitkålen fint, lägg i långpannan och sätt in i ugnen. Rör om då och då så att den inte bränns.
- Skär purjon i slantar samt bogfläsket utan svål i 1 cm breda strimlor. Stek purjon och bogfläsket var för sig.
- Koka riset.
- När vitkålen verkar färdig ta ut långpannan och blanda i ris, purjo och det stekta fläsket. Blanda väl.
Tillsätt ananasbitarna och strimlad pimientos (syltad paprika går lika bra).
- Halvtina torskpaketet och skär i kuber ca 1 cm, panera dem i vetemjöl (skakas i en plastpåse med mjöl). Stek dem gyllenbruna. Lägg även fisken i långpannan och vänd försiktigt. Nu är långpannan rågad. Rör till sist i kryddblandningen.
- Återuppvärm i ugnen 150 grader eller portioner i mikron.
- Tillbehör:
Mango chutney
Tabasco
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar