Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesisk Sambal oelek

 
Skriv ut

Ja, man kan lätt göra sin egen Sambal oelek...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort stjälkarna från chilin. Hacka frukterna grovt. Lägg dem i en kastrull med vatten och koka upp. Låt sjuda under lock i ca 15 minuter på svag värme.
  2. Häll den kokta chilin i en matberedare, tillsätt salt, socker, vinäger och olja. Köt till en grynig massa. Förvara Sambal oeleken i en sluten burk, ej av metall, i kylskåp.
  3. Håller sig i upp till 2 veckor. Går bra att frysa upp till 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.