Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingamaj-kakor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett sött matbröd som är gott med ost till en kopp kaffe eller te. Fått receptet av mamma men tror det kommer från en bekant till mormor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, salt, hjorthornssalt och bakpulver med margarinet. Tillsätt mjölk, grahamsmjöl och rågsikt. Tillsätt vetemjöl eftersom, arbeta ihop till en deg som inte är för fast.
  2. Dela degen i 8 delar. Kavla ut varje del till ungefär ½ cm tjocklek. Lägg på en bakplåt och använd en kruskavel för att nagga kakan.
  3. Grädda i 200-225 grader i 5-10 minuter tills kakan fått fin färg.
  4. Dela varje kaka i 8 bitar när den svalnat.

Kommentarer (1)

  • nonhel 15 oktober 2009

    Hej! Skall dessa kakor vara hårda eller mjuka. Mina blev hårda som kex. Ska det vara så eller gjorde jag nåt fel. Väldigt goda i allafall.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.