Långpannekaka. Ljus botten med gyllenbrun lite knäckig kokosglasyr. Kakan ska gräddas 15 + 15 minuter.
Instruktioner
- Innan du gör botten, börja med att mäta upp alla ingredienser till glasyren så det är klart.
- Botten:
Rör smör och socker. Tillsätt det övriga. Rör om till en smet.
Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i 175 º ca 15 minuter,tills den börjar få färg och blivit lite fast.
(OBS! Ska gräddas ytterligare med glasyr på i ca 15 minuter till)
- Glasyr:
När botten har gräddas i ca 6 minuter, börja med glasyren, den tar ett tag att koka ihop.
Smält smöret och blanda i resten, låt koka ihop.
Ta ut botten ur ugnen när den börjar få färg och bred försiktigt ut glasyren med en sked/slev över botten (häll inte direkt ur pannan eftersom smeten är lös.
Grädda ytterligare i ca 15 minuter tills kokosglasyren blir gyllene brun, knäckfärg.
Publicerat den
26 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Suuuuuuuuuuupergod, fantastiskt gott med denna knäckiga glasyr uppepå. Enda nackdelen är att den kanske var lite tunn, ( jag kanske hade för stor långpanna) men man kanske kan göra 1½ sats i botten, någon som testat detta? Gott var det i alla fall. Kram...........TIOL
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli