Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingas kokoskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Långpannekaka. Ljus botten med gyllenbrun lite knäckig kokosglasyr. Kakan ska gräddas 15 + 15 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Innan du gör botten, börja med att mäta upp alla ingredienser till glasyren så det är klart.
  2. Botten: Rör smör och socker. Tillsätt det övriga. Rör om till en smet. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i 175 º ca 15 minuter,tills den börjar få färg och blivit lite fast. (OBS! Ska gräddas ytterligare med glasyr på i ca 15 minuter till)
  3. Glasyr: När botten har gräddas i ca 6 minuter, börja med glasyren, den tar ett tag att koka ihop. Smält smöret och blanda i resten, låt koka ihop. Ta ut botten ur ugnen när den börjar få färg och bred försiktigt ut glasyren med en sked/slev över botten (häll inte direkt ur pannan eftersom smeten är lös. Grädda ytterligare i ca 15 minuter tills kokosglasyren blir gyllene brun, knäckfärg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tiol 4 augusti 2008

    Suuuuuuuuuuupergod, fantastiskt gott med denna knäckiga glasyr uppepå. Enda nackdelen är att den kanske var lite tunn, ( jag kanske hade för stor långpanna) men man kanske kan göra 1½ sats i botten, någon som testat detta? Gott var det i alla fall. Kram...........TIOL

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.