Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärapäron med hallonsås och glass

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv ingefäran. Koka upp vatten med och tillsätt 4 dl socker, vaniljen , ingefäran och apelsinsaften från en apelsin. Skala päronen och plocka ur kärnan men spar stjälken ( för den är dekorativ om den kan vara kvar. Koka päronen i lagen på svag värme under 1 timme och låt dem kallna i lagen. Koka upp 1 dl vatten och 1 dl gele socker och tillsätt hallonen och rör om. Pasera hallon krämen i en sil så att det blir en sås utan kärnor och låt denna kallna.
  2. Skiva päronen på längden lägg dem sedan på ett fat med hallon såsen och 2 st äggformade skopor glass.
  3. Servera!!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.