Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsbiffar med blomkålsmos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga färsbiffar med färsk ingefära som serveras med ett krämigt blomkålsmos med färskost i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med blomkålsmoset. Ansa och skär blomkålen i buketter, lägg i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme tills blomkålen är mjuk.
  2. Blanda alla ingredienser till biffarna, krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 8 biffar. Stek biffarna gyllenbruna i 1 msk smör ca 4 minuter per sida.
  3. Mixa blomkålen med grädden till ett mellangrovt mos i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner färskosten. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Servera blomkålsmoset till biffarna och servera lingonsylt och rivna morötter till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • soccermum 14 oktober 2011

    Jättegott! Tack så mkt :) Kokade blomkålen under lock men annars följde jag receptet till punkt och pricka.. Nästa gång tar jag nog ännu mer ingefära men det är ju en smaksak ;) Trevlig helg!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.