Saftiga färsbiffar med färsk ingefära som serveras med ett krämigt blomkålsmos med färskost i.
Instruktioner
- Börja med blomkålsmoset. Ansa och skär blomkålen i buketter, lägg i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme tills blomkålen är mjuk.
- Blanda alla ingredienser till biffarna, krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 8 biffar.
Stek biffarna gyllenbruna i 1 msk smör ca 4 minuter per sida.
- Mixa blomkålen med grädden till ett mellangrovt mos i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner färskosten. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Servera blomkålsmoset till biffarna och servera lingonsylt och rivna morötter till.
Publicerat den
20 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Tack så mkt :) Kokade blomkålen under lock men annars följde jag receptet till punkt och pricka.. Nästa gång tar jag nog ännu mer ingefära men det är ju en smaksak ;) Trevlig helg!