Chokladsåsen passar till alla möjliga glassdesserter. Passar också jättebra till inkokt eller konserverad frukt.
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Rör ner ingefäran. Blanda noga.
- Vispa grädden för sig och blanda med äggkrämen. Frys glassen i minst 5 timmar.
- Rör om några gånger i början av infrysningen.
- Låt glassen tina något före serveringen. Skeda upp den i en serveringsskål och servera med chokladsåsen vid sidan om.
- Mörk chokladsås: Rör ihop kakao, strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Sjud tills såsen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret. Smaka ev av med lite konjak, whisky eller rom. Servera såsen varm.
Publicerat den
22 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Skulle göra chokladsåsen och gjorde allt efter anvisningarna men fick den inte att stelna. Hur gör man för att lyckas?
Min favorit chokladsås. Brukar blanda ner ca 1 msk mörk rom i halva satsen, så blir det en vuxen variant och en till barnen. Även god kall. :)