Denna saftiga och lite kryddiga kaka blir lätt en favorit hos både gammal som ung. Pärom och ingefära är en kombination där smakerna "gifter" sig väldigt väl.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
- Rör smör och socker så att det blir vitt och poröst. Tillsätt vattnet. Rör ner äggen, ett i taget, så att de blandas väl med smörsmeten.
- Blanda samman mjöl, ingefära och vaniljsocker, tillsätt i smeten.
- Skala, kärna ur och halvera päronen. Skär dem i mindre bitar.
- Häll av smeten i formen och tryck ner päronbitarna. Häll resten av smeten över päronbitarna.
- Grädda kakan ca 45 minuter. Låt kakan svalna något innan den serveras. Den smakar bra med lite lättvispad grädde till.
- Det går bra att använda konserverade päronhalvor. Låt dem rinna av väl. Om du är väldigt förtjust i ingefära kan du använda färskriven ingefära, ca 1 msk, som du blandar ner i smeten istället för mald ingefära. Vill du ytterligare förstärka ingefärasmaken kan du hacka ca 50 g syltad ingefära och blanda ner i smeten.
Publicerat den
16 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar