Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärskaka med päron

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna saftiga och lite kryddiga kaka blir lätt en favorit hos både gammal som ung. Pärom och ingefära är en kombination där smakerna "gifter" sig väldigt väl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
  2. Rör smör och socker så att det blir vitt och poröst. Tillsätt vattnet. Rör ner äggen, ett i taget, så att de blandas väl med smörsmeten.
  3. Blanda samman mjöl, ingefära och vaniljsocker, tillsätt i smeten.
  4. Skala, kärna ur och halvera päronen. Skär dem i mindre bitar.
  5. Häll av smeten i formen och tryck ner päronbitarna. Häll resten av smeten över päronbitarna.
  6. Grädda kakan ca 45 minuter. Låt kakan svalna något innan den serveras. Den smakar bra med lite lättvispad grädde till.
  7. Det går bra att använda konserverade päronhalvor. Låt dem rinna av väl. Om du är väldigt förtjust i ingefära kan du använda färskriven ingefära, ca 1 msk, som du blandar ner i smeten istället för mald ingefära. Vill du ytterligare förstärka ingefärasmaken kan du hacka ca 50 g syltad ingefära och blanda ner i smeten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.