Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärskakor med citron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Enkla och goda kakor att baka med smak av fräsch citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl, ingefära och bakpulver. Rör ner det i smörblandningen och arbeta samman till en deg.
  4. Forma degen till en längd och skär den i 35 bitar.
  5. Rulla bitarna till kulor och lägg dem i små pappersformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick lemon curd.
  6. Ställ formarna på en plåt.
  7. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  8. Sikta över lite florsocker när kakorna har kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sarand 9 december 2011

    Goda och lite annorlunda småkakor. Enkla att göra. Jag fick en stark smak av ingefäran, nästa gång ska jag prova minska något på ingefäran och se om det blir mera balans mellan den och lemon-curden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.