Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsknäck

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Gott till jul med anorlunda knäck

Ingredienser

Instruktioner

Placera ut knäckformarna på en plåt. Koka upp allt utom mandeln och koka sedan på ganska låg värme (utan lock) tills smeten håller 123 grader C, om en hårdare knäck önskas, koka till 127 grader C. Har ni ingen termometer går det lika bra att göra ett kulprov. Droppa lite knäcksmed i kallt vatten och kontrollera konsistensen (när det går att göra en kula är den klar). Rör ner mandeln och fördela smeten i knäckformarna med hjälp av två teskedar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.