Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärskyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I det kinesiska köket betonar man vikten av att det finns harmoni mellen färg smak och konsistens. Det vär också viktigt att råvarorna kommer fram på bästa sätt genom olika kombinationer av ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i portionsbitar. Gnid in bitarna med malen ingefära. Bryn kycklingbitarna i matfett i en stekgryta.
  2. Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Bryn dem i grytan. Låt allt eftersteka på svag värme under lock i ca 15 min utan spädning. Krydda med salt och peppar.
  3. Strimla den syltade ingefäran. Lägg upp kycklingbitarna och champinjoner på ett fat. Håll allt varmt.
  4. Tillsätt mjölet i grytan och späd med vermouth. Låt det hela koka ihop och tillsätt grädde, syltad ingefära och jordnötter. Krydda mer om så behövs.
  5. Till servering kokt ris blandat med gröna ärter och majs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.