- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Vi lagar ofta kyckling och gillar lite olika thaismaker, just idag blev det en ingefärsstark rätt med lime och ananas.
Instruktioner
- Tina kycklingfilé om den är frusen. Skär i bitar. Låt ligga o dra åt sig thaikrydda och limesaft en halvtimme eller mer.
Finhacka vitlök och ingefära, skiva purjon fint, strimla paprika. Skölj böngroddarna.
Värm en wokpanna med olja/margarin i botten, fräs först lökhacket, sen i med ingefäran, sist kycklingbitarna. Krydda på med chili och peppar, mera lime.
Böngroddarna fräser jag på ena sidan i pannan, för sonen vill inte ha....
Sen går cocosmjölken i, ananas i bitar. Låt puttra.
- Serveras med basmatiris, kokt i buljong eller gurkmeja för lite trevlig färg.
Publicerat den
1 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för detta recept. Vi var 4 vuxna och 2 barn. Jag bytte ut böngroddarna mot minimajs (burk). Jättegott och inte minst barnen tryckte på "gillaknappen". Tack för receptet. Ingemar