Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärskyckling med vitlök

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna kryddstarka kyckling tillagade vår tanzaniska hemhjälp när jag bodde i Tanzania.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingefära, vitlöke, curry, soya, matolja, salt och peppar.
  2. Smörj in kycklingen med blandningen och låt den gärna ligga och marineras någon timme eller mer.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ugnsstek kycklingen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  4. Servera med ris och smörfräst spenat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • crazycavylady 8 januari 2013

    Oki, jag gjorde så att jag skippade spenaten och hade grönsaker till istället. Marinaden blev lite besk i matlådan plus det som vidrörde skinnet på kycklingen, annars var det väldigt gott nylagat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.