Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsmarinerad fläskfilé med äggnudlar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En trevlig bjudrätt med härliga smaker. Fläskfilén behöver ligga i marinad i tre timmar men när det är avklarat är det här en snabblagad rätt. En utmärkt fredagsrätt, alltså, om du marinerar på morgonen före jobbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv ingefäran och strimla fläskfilén. Blanda ingefära, olivolja och vinäger och lägg i den strimlade fläskfilén. Låt ligga och dra minst 1 timme.
  2. Koka nudlarna i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Ta upp fläskfilén ur marinaden, låt den rinna av och krydda sedan med salt och peppar. Hetta upp en wokpanna och woka fläskfilén, ta upp och lägg åt sidan.
  3. Woka grönsakerna. Blanda ner nudlarna, ostronsåsen och fläskfilén. Låt puttra några minuter, rör om och krydda med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 2 september 2009

    Beklagar att omdömet dröjde, men i dag har jag fritt o kan vara inne och skriva lite. Fläskfilè är ju gott i sig, men kryddad med ingefära blir den en kulinarisk höjdare väl värd fem poäng, jättemumsig, som Werner & Werner brukade säga på TV. Tack så mycket för receptet.

  • spa17 4 maj 2010

    Det blev kanon med ingefära till fläskfilen. Rätt skönt att slippa vitlök någon gång även om det är gott. Tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.