Ingefära, vitlök och citron sätter smaken på denna härliga kyckling.
Instruktioner
- Marinering:
Om filéerna är stora, dela dem först på mitten sedan även på bredden, så att de blir tunna. Blanda riven ingefära och pressad vitlök i en bunke. Häll över citronolja, en skvätt soja och rapsolja (det behövs inte särskilt mycket). Se till så att allt är väl blandat!
- Lägg i den uppskurna kycklingen, se till så att alla bitar blir ordentligt blöta av marinaden. Låt stå i kyl i minst en timme. Finns det tid så marinera gärna längre för mer smak.
- Kör i ugn, 200 grader ca 15 min.
- Persiljeaioli:
Vispa majonnäsen tills den blir följsam. Tillsätt pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med coleslaw och en grönsallad.
Publicerat den
20 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkelt recept för en supergod kycklingrätt. Ursmarrig!!!!!!!!!
Utomordentligt gott - alla gäster blev glatt överraskade och nöjda Ingvar.