Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsmarinerad kyckling med persiljeaioli

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingefära, vitlök och citron sätter smaken på denna härliga kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinering: Om filéerna är stora, dela dem först på mitten sedan även på bredden, så att de blir tunna. Blanda riven ingefära och pressad vitlök i en bunke. Häll över citronolja, en skvätt soja och rapsolja (det behövs inte särskilt mycket). Se till så att allt är väl blandat!
  2. Lägg i den uppskurna kycklingen, se till så att alla bitar blir ordentligt blöta av marinaden. Låt stå i kyl i minst en timme. Finns det tid så marinera gärna längre för mer smak.
  3. Kör i ugn, 200 grader ca 15 min.
  4. Persiljeaioli: Vispa majonnäsen tills den blir följsam. Tillsätt pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gärna med coleslaw och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Seaotter 28 november 2009

    Enkelt recept för en supergod kycklingrätt. Ursmarrig!!!!!!!!!

  • ingvardb33 18 december 2009

    Utomordentligt gott - alla gäster blev glatt överraskade och nöjda Ingvar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.